Bible Art: Van Dalí tot Chagall in Gouwekerk Gouda.

Bible Art: Van Dalí tot Chagall in Gouwekerk Gouda.


Toen ik hier kwam, zag het er al meteen heel mooi uit. De locatie is echt heel mooi. Het past gewoon perfect bij elkaar. Ik ben onder de indruk van de kerk. De expositie past perfect bij deze locatie. Het had niet beter gekund. Ik vind het leuk hoe kunstenaren bijbelse verhalen uitbeelden in een kunstwerk. Mijn favoriet is Dalí. Hij heeft een heel mooi beeld naar de bijbel toe… …en laat echt zien wat hij er zelf van vindt. Mijn favoriete werk in deze tentoonstelling… …is van Jan van Lokhorst. Ik sta versteld van de kleuren die hij kiest en hoe hij daarmee speelt. Tot nu toe vind ik de kunstwerken van Dalí het mooist. De expositie is heel toegankelijk voor iedereen, omdat er zes verschillende kunstenaars zijn… …met allemaal hun eigen gedachten over de bijbel, waardoor je erover kunt nadenken en… …een ander gevoel bij krijgt. Als je een beetje bijbelkennis hebt, is het leuk… …om er een spelletje van te maken en de… …bijbelpassages te herkennen in al die kunstwerken. Het is gewoon een leuke ervaring. Mensen moeten dit zeker zien. Genieten van het moment en de sfeer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *